BRUSSEL(AFN) – Nederland bekleedt de eerste plaats op een ranglijst van Europese landen met de beste telecomregulering. Dat heeft de ECTA, een belangenorganisatie van nieuwe toetreders op de markten voor elektronische communicatie, donderdag bekendgemaakt.

De ranglijst is opgesteld in samenwerking met nationale toezichthouders en telecombedrijven. De tweede en derde plek op de lijst worden ingenomen door het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Volgens de ECTA profiteren consumenten van betere telecomdienstverlening en meer investeringen in landen waar de toezichthouder meer macht heeft en die macht ook actief gebruikt.

Nederland is het land met de beste verbindingen in Europa dankzij de pro-actieve toezichthouder en een open telecommarkt met veel concurrentie, die ervoor zorgt dat Nederlandse consumenten en bedrijven profiteren van lage prijzen, veel keuze en hoge internetsnelheden.