VDSL is de opvolger van ADSL, waarbij een veel hogere download- en upload snelheid mogelijk is. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Bij VDSL zijn zeer hoge snelheden mogelijk zowel up als down.

Helaas is VDSL nog niet op alle locaties in Nederland leverbaar dit komt doordat bij VDSL de afstand tussen aansluiting en centrale maximaal 1200 meter mag zijn, terwijl dit bij ADSL 8 km kan zijn. Om dit probleem op te lossen wordt er een glasvezelverbinding naar de wijkverdeler gerealiseerd (hetzij door te graven, hetzij door bestaande glasvezels te activeren), waar een VDSL-centrale wordt geplaatst. Zo wordt de afstand die over koperkabel moet aanmerkelijk korter (gemiddeld 400-800 meter). Het voordeel is wel dat de kwaliteit van VDSL veel stabieler is en meer geschikt voor VoIP.