Maakt u gebruik van het Alexion CRM-systeem, of bent u op zoek naar een goedkoop, betrouwbaar en efficiënt CRM-softwarepakket? Dankzij de koppeling met uw Belcentrale PBX-centrale kunt u nu uw  efficiëntie nog meer verhogen.

Met behulp van de Alexion Plus! module kunt u gebruikers van de software de mogelijkheid geven om telefoonnummers direct te bellen vanaf hun computer, zonder eerst het telefoonnummer in te hoeven geven in hun telefoon. Op de computer verschijnt naast het nummer een knop, welke op de achtergrond een URI aanroept.

Zodra via de CallAPI van Belcentrale een oproep wordt gestart, wordt eerst het toestel van uw extensie gebeld. In uw scherm verschijnt de naam “Alexion”, waardoor u weet dat dit een oproep van uzelf is. Wanneer u uw telefoon opneemt, wordt de andere kant van het gesprek opgezet en dus wordt de klant gebeld.

Op het tabblad “Plus!” van de instellingen van Alexion kunt u de URI en drie variabelen ingeven, welke voor de Belcentrale API als volgt zijn:

Alexion Plus! moduleURI: http://{host}/callapi/251/Call/MakeCall?Account={user}&PassPlain={password}&ExtensionAccount=0123*0001&FromNumber[]=0123*0001&PhoneNumberToCall={number}&CallerIDName=Alexion&CallerIDNumber=0123*0001
IP / hostname: Het adres van uw Belcentrale PBX-centrale
Gebruikersnaam: 
Uw Belcentrale CallAPI gebruikersnaam
Wachtwoord: Uw Belcentrale CallAPI wachtwoord

Voor iedere werkplek dient u in de URI handmatig het extensienummer te vervangen door het extensienummer van de extensie van de betreffende werkplek. Dit voorkomt dat uw oproepen op een ander toestel overgaan.

De CallAPI aanmeldgegevens van uw Belcentrale PBX-centrale kunt u opvragen bij onze support-afdeling. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088-333.444.6 (optie 2) of het e-mailadres support@belcentrale.nl.

De toegang tot de CallAPI moet per extern IP-adres worden toegestaan. Geef daarom ook uw IP-adres door aan onze support-afdeling. Uw externe IP-adres kunt u achterhalen door te surfen naar www.watismijnip.nl. Werken uw medewerkers van meer dan één locatie en/of internetverbinding, dan zult u voor iedere locatie het IP-adres door moeten geven.

Meer informatie over de Alexion Plus! module en de instellingen voor VoIP-providers vindt u in de FAQ van Alexion.