Het is nooit een prettig onderwerp om over te praten, veiligheid. Echter wel enorm belangrijk. Nederland is jaarlijks 8,8 miljard euro kwijt aan cybercriminaliteit. Momenteel gebeurt alles zowat online en is het voor bedrijven een must om mee te gaan met bepaalde veiligheidsontwikkelingen. Denk hierbij aan antivirussen en updates van hard- en software. Een bedrijf dat niet up-to-date is met de huidige technologie, is gevoeliger om aangevallen te worden door cybercriminelen.

Belcentrale waakt waar mogelijk over de veiligheid van haar klanten.

cybercrime telefonieLos van het feit dat al onze servers en data enorm goed beveiligd zijn, wil Belcentrale ook nog eens veiligheid aan haar klanten bieden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van spamnummers. Dit zijn telefoonnummers die door cybercriminelen worden gebruikt om geld mee te verdienen.

Cybercriminelen zijn er op uit om geld te verdienen en dit doen zij op de meest slinkse manieren. Wat bijvoorbeeld lijkt op een onschuldig gemiste oproep, kan zomaar een spamnummer zijn. Een menigeen persoon besluit vaak genoeg terug te bellen naar het telefoonnummer wat het bedrijf heeft geprobeerd te benaderen. Het zou namelijk zomaar een grote order kunnen zijn. Niets blijkt minder waar. De kosten van een gesprek naar een spamnummer kan al gauw oplopen tot €25,- per gesprek. Een rekensom waarbij de cybercriminelen dus tientallen of honderden gesprekken voeren, kunt u zelf wel maken. Uitkomst = duizenden euro’s!

Vanuit Belcentrale is er een speciaal monitoringssysteem om ”dure” gesprekken te analyseren. Wanneer het telefoonverkeer van een bedrijf buitengewoon lijkt, krijgt Belcentrale hier een melding van. Wij analyseren dit verkeer en stellen de klant op de hoogte. Wanneer het verkeer verdacht is, blokkeren wij het gesprek, zodat verdere schade wordt voorkomen. De klant kan namelijk gehackt zijn of iets dergelijks. Door snel handelen kunnen we schade beperken.

Spamnummers worden steeds bekender in de wereld van de cybercriminelen. Wij houden dit nauwlettend in de gaten en alle bekende fraudenummers blokkeert Belcentrale in haar systeem.

Na het lezen van deze blog kunt u weer met een gerust hart bellen, als u klant bent bij Belcentrale natuurlijk;).