Terwijl Apple weigert om mee te werken met de FBI om iPhones te kraken na een bloedbad in de VS, vindt Microsoft-oprichter Bill Gates dat techbedrijven gedwongen moeten kunnen worden om mee te werken. Gelukkig garandeert Belcentrale wel uw veiligheid en privacy.

telefoon voip apple google veilig hacker fbi bill gatesa

Nadat in december vorig jaar een dolle schutter 14 mensen neerschot in het Amerikaanse San Bernardino, Californië, vroeg de FBI aan Apple om dienst iPhone te kraken. Het techbedrijf weigert tot op de dag van vandaag en krijgt daarbij de steun van kleppers als Google en Facebook. Zij vrezen een precedent, waardoor de Amerikaanse inlichtingendienst kan vragen nog meer toestellen te hacken.

Er komt echter steun voor de FBI uit een opvallende hoek: Microsoft-oprichter Bill Gates vindt dat techbedrijven verplicht moeten kunnen worden om mee te werken met de autoriteiten. Het zou immers gaan “om een specifiek geval”.

Gegarandeerd veilig

Wie het pleit ook wint: bij Belcentrale staat uw privacy en veiligheid niet ter discussie. De FBI zal natuurlijk niet meteen Nederlandse toestellen viseren, maar ook vanuit andere hoeken loert gevaar. Daarom garanderen wij dat u via ons geniet van een veilige telefonie.

Beveiliging laten we immers ook deels over aan onze klanten, die actief zijn op de zakelijke markt en zelf hun beveiliging kunnen regelen via de VoIP-toestellen en de centrale.

Hier alvast enkele maatregelen die u zelf kunt treffen:

 • Beperk alle VoIP tot één VLAN
 • Monitor verkeerspatronen op het VoIP-netwerk
 • Beveilig je VoIP-servers
 • Gebruik meerdere encryptielagen
 • Maak je VoIP-netwerk redundant
 • Zet je spullen achter een firewall
 • Patch regelmatig
 • Hou je netwerk weg van het internet
 • Beperk het gebruik van softphones
 • Gebruik digitale beveiligingscertificaten
 • Beveilig je gateways
 • Beheer je servers apart
 • Gebruik proxy servers
 • Gebruik alleen applicaties die nodig zijn
 • Voeg endpoint-beveiligingslagen toe
 • Beperk toegang aan de hand van bepaalde criteria
 • Vermijd remote management
 • Gebruik IPsec-tunneling in plaats van IPsec-transport
 • Beveilig je VoIP-platform
 • Stel een limiet in op je VoIP-beltegoed