Met VoIP, oftewel Voice Over IP, belt u niet langer via de klassieke telefoonlijn, maar via een internetverbinding. Maar belangrijker: het komt veel goedkoper uit én de kwaliteit van het gesprek is beduidend beter.

void bellen telefoon internet

Voice Over IP (VoIP), of bellen via internet, vindt steeds meer ingang binnen het MKB – 20% heeft al de overstap gemaakt. Dat heeft te maken met de vele voordelen zoals een besparing van gemiddeld 25% op uw telefoonrekening, een betere gesprekskwaliteit en een hogere capaciteit.

Flexibel

VoIP is onder meer veel flexibeler dan de traditionele telefoonlijn.  Overal waar u internet heeft, kunt u bellen vanuit uw zakelijk account. Thuismedewerkers kunnen bijvoorbeeld aan de keukentafel inloggen en vanuit hun zakelijk gebruikersaccount bellen. Ook wanneer uw zaak van werklocatie verandert, dient u zich gewoon in te loggen om gebruik te kunnen maken van de telefoons.

Bovendien is de capaciteit van VoIP over één verbinding nagenoeg onbeperkt, terwijl u bij een analoge telefoonverbinding tijdens een telefoontje niet bereikbaar bent. Enkel de snelheid van de verbinding en het abonnement bij uw VoIP-provider kunnen het aantal gesprekken beperken.

Praktisch

VoIP heeft ook allerlei functionaliteiten. Voicemail en doorschakelen is altijd mogelijk. Bovendien is er aanzienlijk minder bekabeling nodig, omdat VoIP gebruik maakt van de computerbekabeling die vaak al aanwezig is.

En wat als er geen internetverbinding meer is? Dan is er altijd de mogelijkheid om binnenkomende gesprekken even door te schakelen naar een mobiele telefoon. Dat kan automatisch, zodra het systeem merkt dat de verbinding is weggevallen. Zo blijft uw bedrijf bereikbaar.

Goedkoop

Flexibeler, onbeperkte capaciteit, geen extra bekabeling en toch niet duurder? Meer nog: met VoIP kunt u tot 60% besparen op uw telefoonrekening. VoIP-gebruikers bellen ook nog eens volledig gratis naar elkaar.

Klinkt dit u als muziek in de oren? Neem dan zeker contact op met Belcentrale en wij doen voor u de rest. De overstap kost u geen enkele moeite, u krijgt nieuwe toestellen geplaatst door een kundige en vriendelijke monteur én u krijgt een cursus bij ons op locatie om alle mogelijkheden uit te leggen.