Ontvangt u wel eens een mailtje van Mark.rutte@tweedekamer.nl? Ik zou het zelf niet vertrouwen, want waarom zou Mark mij mailen? Deleten dus! Maar als een Kamerlid of een Nederlandse burgemeester een mailtje van dit adres ontvangt, is de kans best groot dat het mailtje geopend wordt.

clouddiensten

Cyber security

Nu was dit een testje van het journalistieke platform Follow The Money (Bij Follow The Money betaal je voor het lezen van de artikelen, maar vaak mag je het eerste artikel gratis lezen of kan je een kosteloze proefperiode kennismaken.) Gelukkig kwam de e-mail niet van een of andere hacker, spion of ander kwaadwillend type. Het legde echter wel een open zenuw bloot; het blijkt namelijk dat de Nederlandse overheid maar slecht scoort op cyber security. En dat terwijl het juist onderwerp van gesprek is en er net zelfs weer een campagne is gelanceerd voor veilig internetten, onder andere het ministerie van Economische Zaken als initiatiefnemer.

Beveiliging mail met SPF

Bij spoofing stuurt iemand vanaf een willekeurige e-mailserver een mail met bijvoorbeeld de domeinnaam @tweedekamer.nl. Als het e-maildomein beveiligd is met een Sender Policy Framework (SPF) kan dit niet. Bij deze vorm van beveiliging wordt er namelijk gecontroleerd of de uitgaande mail wordt verstuurd vanaf een e-mailserver die gemachtigd is om namens dat domein mail te versturen. Klopt dit niet, dan verdwijnt de mail in de spambox.

Goed geregeld

Gaat al uw e-mail via een SPF-beveiligde server? Als klant van Belcentrale kunt u gebruik maken van het aanbod voor een gratis domeinnaam en webhosting via onze partner Protagonist. De e-mailservers van Protagonist zijn onder andere voorzien van SPF beveiliging. Toch fijn om zulke zaken goed geregeld te hebben.

Belt u anders eens met ons, we vertellen er graag meer over: 088 333 4446

Hier leest u meer over het aanbod voor gratis domeinnaam en hosting