Stapt u over op VoIP, of maakt u al gebruik van VoIP telefonie, dan heeft u enorm veel mogelijkheden om een telefoonnummer of hele blokken telefoonnummers te kiezen. U kunt deze nummers zelfs inzetten als marketingtool!

Afhankelijk van soort bedrijf

Waar u vroeger vastzat aan een regionaal nummer, gekoppeld aan het vestigingsadres, is tegenwoordig veel meer mogelijk. De vraag die elk bedrijf zich moet stellen bij de keuze van een of meerdere nieuwe telefoonnummers, is wat het meest geschikt is voor de situatie.

Regionaal

Een Renaultgarage in Gouda heeft een regionale functie en maakt dus het beste gebruik van een 0182-nummer (het netnummer van Gouda). Mensen herkennen aan het netnummer dat deze garage een regionale functie heeft; dat is juist waarnaar ze op zoek zijn.

Landelijk

Maar Renault Nederland, het landelijke hoofdkantoor, kiest het beste voor een plaats-neutraal en zelfs gratis te bellen 0800-nummer. Een vriendelijke geste naar de klant – gratis contact. Houd er bij deze keuze wel rekening mee dat mensen vanuit het buitenland vaak niet naar Nederlandse 0800-nummers kunnen bellen. U heeft daarom altijd ook een telefoonnummer met een Nederlands netnummer nodig. Maar waarschijnlijk zijn die sowieso ook nodig voor de bereikbaarheid van de verschillende afdelingen en werknemers.

0900-nummer

Een 0900-nummer was natuurlijk ook een optie geweest voor Renault Nederland. Landelijke en duidelijk herkenbare uitstraling, maar de beller moet betalen voor de gesprekskosten. Deze kosten per minuut mag de houder van het 0900-nummer overigens zelf bepalen. Als u zelf iets wilt verkopen – auto’s in dit geval – is het misschien niet verstandig als u bellers laat betalen voor hun oproep. Daarbij komt ook nog eens dat bedrijven voor hun 0900-klantenservice nummer sinds juli 2017 niet meer dan het normale gesprekstarief mogen vragen.

088- of 085-nummerblok

Renault had in plaats van het gratis telefoonnummer ook kunnen kiezen voor een 088-nummer. Dit zijn tien-cijferige regio-neutrale nummers die WEL van buiten Nederland bereikbaar zijn. In tegenstelling tot 0800-nummers betaalt de beller wel voor het gesprek.  088-nummers kunt u in grote blokken inkopen, een serie van 100 nummers die bijvoorbeeld allemaal met 088 – 2478 beginnen.

Eenpitter

Bent u een landelijk opererende eenpitter, of een zelfstandige die een landelijke uitstraling ambieert, dan is een 085 nummer de beste optie. Deze nummers zijn namelijk ook per stuk verkrijgbaar, hoeft u in uw eentje niet direct 100 nummers af te nemen.

Klantenservice

Wilt u met uw bedrijf gebruik maken van de mogelijkheden die zo’n speciaal nummer biedt, neem dan contact op met onze afdeling support. Zij kunnen dan ook meteen met u bespreken hoe de nummers op uw pbx-centrale gekoppeld moeten worden. Bel ons op: 088 333 444 6

Meer weten over de voordelen van VoIP, lees ook onze eerdere blogs

De voordelen van VoIP, voordeel 4: tijdsintervallen 
De voordelen van VoIP, voordeel 3: veel vliegen in een klap
De voordelen van VoIP, voordeel 2: timing is everything…
De voordelen van VoIP, voordeel 1: bellen via de cloud