De grootste angst van mensen die overstappen op VoIP: wat als de internetverbinding wegvalt? Want dan ben je tenslotte niet bereikbaar via de digitale toestellen. Maar zelfs daaraan is gedacht.

Programmeren

Een van de grote voordelen van VoIP is dat de hosted telefooncentrale, de PBX, goed geprogrammeerd kan worden. Zo kan ook dit ‘dreigende gevaar’ ondervangen worden door middel van de centrale. Uw telefooncentrale detecteert namelijk direct wanneer een toestel geen internetverbinding heeft. De centrale communiceert om de zoveel seconden met de toestellen. Zodra de centrale constateert dat er geen verbinding meer is, kunnen de binnenkomende gesprekken rechtstreeks naar één of meerdere mobiele nummers doorgeschakeld worden. Zo bent u dus altijd bereikbaar, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is. Is de verbinding weer hersteld, dan pakt de centrale weer automatisch het oorspronkelijke toestel om de inkomende gesprekken naar door te sturen.

Storing van minder tijdelijke aard

Blijkt de storing in de internetverbinding nou van minder tijdelijke aard, dan zijn er altijd nog andere oplossingen voorhanden. Een optie is bijvoorbeeld het plaatsen van een 4G-modem die de vaste internetverbinding vervangt en er dan dus voor zorgt dat het telefoonverkeer normaal kan verlopen.

Wilt u ook altijd bereikbaar zijn?

Wilt u ook zeker zijn dat u bereikbaar blijft, zelfs wanneer uw internet het af laat weten? Neemt u dan contact op met onze afdeling support. Zij kunnen heel makkelijk voor u de koppeling met de gewenste mobiele nummers maken.