Traditionele telefonie, zo noemen we bellen ‘zonder internet’ dus via een analoge lijn (PSTN) of een digitale verbinding (ISDN). Tegenwoordig komen deze telefoonverbindingen minder en minder voor omdat telefonie via internet (VoIP) veel voordelen biedt. Maar daar hebben we het nu niet over, hier leggen we uit hoe traditionele telefonie via Wholesale Line Rental werkt.

WLR

Vanwege het besluit ‘De wholesalemarkten voor toegang tot het vaste openbare telefoonnetwerk’ van OPTA is het vanaf 2007 mogelijk voor andere telefoonaanbieders naast gesprekskosten ook telefoonabonnementen aan te bieden over het vaste netwerk van KPN. Ook Belcentrale biedt op deze manier telefoonverkeer via het netwerk van KPN. Via een zogenaamde Wholesale Line Rental of WLR-overeenkomst die we hebben gesloten met KPN, kunnen we uw telefonie volledig en zonder problemen overnemen van KPN of een andere aanbieder van vaste telefonie. Daarom kunnen we dus ook zeggen: Telefonie via het vertrouwde KPN netwerk

Hoe werkt het?

Bij het overnemen van een bestaand telefonie-abonnement mogelijk wordt de gehele klantrelatie, inclusief de facturatie overgenomen door Belcentrale. Dit gebeurt zonder tussenkomst van KPN of een andere aanbieder. U geniet ook na de overname nog steeds van een hoog kwaliteitsniveau, omdat de verbinding via het traditionele telefonienetwerk van KPN verloopt.

Hoe is het mogelijk?

Belcentrale biedt hiermee dus de kwaliteit van KPN, maar prijzen die onder het niveau van een KPN zakelijk bel basis abonnement liggen. Dat kan omdat we belminuten en abonnementen grootschalig en direct inkopen bij KPN Wholesale. Daarnaast is Belcentrale een kleine, flexibele organisatie, die aanzienlijk minder uitgeeft aan marketing als grote aanbieders zoals KPN of Tele2. Dit levert besparingen op en dat ziet u terug op uw maandelijkse factuur.

Bij Belcentrale bespaart u 15% op uw abonnement en tot 50% op gesprekskosten vergeleken met de tarieven van een KPN zakelijk bel basis abonnement.

Let op! Eind april 2018 heeft KPN bekend gemaakt haar tarieven voor Zakelijk Bel Basis te verhogen. Na 1 juni 2018 bespaart u bij Belcentrale maar liefst 24% op ISDN2 zakelijke belbasis lijn abonnementen. U leest hier meer, ook hoe u makkelijk kunt overstappen.

Leest u ook de uitleg van KPN over Wholesale Line Rental.