We schrijven 1 juni 2018, de AVG wordt vanaf afgelopen week gehandhaafd en de wereld is niet vergaan… Geintje natuurlijk, maar wat een toestand was dat zeg. Iedere mailbox is afgelopen week overstroomd, het enige voordeel wat u er persoonlijk hopelijk aan heeft ondervonden is dat u ondertussen uitgeschreven bent voor menig mailbestand.

Privacyverklaring

Nu de AVG storm wat is gaan liggen, willen we u toch ook hierover informeren. De privacyverklaring van Belcentrale is onlangs nog eens tegen het licht gehouden en staat volledig en up-to-date op onze website. U bekijkt de privacyverklaring hier.

Verwerkersovereenkomst

Daarnaast is er ook een verwerkersovereenkomst beschikbaar voor Belcentrale klanten. Waarom? Belcentrale verwerkt in opdracht van u, onze klant, privacygevoelige informatie van u en uw klanten. (Denk aan telefoonnummers.) Mocht uw klant willen weten hoe uw leveranciers (bijvoorbeeld Belcentrale) met deze gegevens omgaan, kunt u naar onze verwerkersovereenkomst verwijzen.
Maakt u al gebruik van het nieuwe control panel Mijn Belcentrale (deze link werkt alleen als u ingelogd bent) dan kunt u met een druk op de knop de verwerkersovereenkomst tussen Belcentrale en uw onderneming genereren. Maakt u nog gebruik van het oude control panel, dan dient u uw eigen gegevens in te vullen in de invulbare pdf die we voor u hebben klaargezet. Vervolgens kunt u in beide gevallen de verwerkersovereenkomst downloaden en opslaan voor eigen gebruik. U heeft hier als het goed is ook via e-mail informatie over ontvangen.

Meer uitleg

Heeft u nog vragen over de AVG, dan kunt u een kijkje nemen op het blog van een van onze partners, Protagonist. Hier staat onder andere de AVG-lingo uitgelegd. Een andere site die veel opheldering biedt is die van de Kamer van Koophandel.