Belcentrale is klant van KPN Wholesale. En KPN en Belcentrale zijn concurrenten; we vissen in dezelfde vijver naar zakelijke klanten voor diensten zoals telefonie en internet. Dit roept geregeld vragen op en zorgt voor verwarring. We leggen graag uit hoe de vork precies in de steel zit. En willen hiermee benadrukken dat we heel tevreden zijn over deze partnership en de samenwerking met KPN Wholesale.

Hollands glorie

Net als KPN geloven wij ook in de verbindende kracht van technologie en communicatie. Als oer-Hollands bedrijf heeft KPN al sinds de 19e eeuw haar wortels stevig verankerd in de telecommarkt én daarmee in de Nederlandse samenleving . We zijn er dan ook trots op om met dit icoon van Hollands glorie te mogen optrekken. We vinden het daarom belangrijk om te laten weten dat we de komende twee jaar nog wholesale partner van KPN zullen blijven. Belcentrale en KPN Wholesale zijn overigens al jaren partners. Wij kopen exclusief onze telefonie in bij KPN. In ruil daarvoor krijgen we toegang tot het telefonienetwerk van KPN.

Gewaardeerde relatie

De afgelopen jaren hebben we KPN regelmatig in de rechtszaal getroffen, omdat we naast partners ook concurrenten van elkaar zijn op de zakelijke telefoniemarkt. Dit is een zeer ambivalente verhouding en heeft te maken met het feit dat de KPN nog steeds de enige is die over een vast telefonie netwerk beschikt. Maar ondanks dat de verhoudingen op de zakelijk telecommarkt op scherp staan, waarderen we de relatie die we met KPN Wholesale hebben zeer en blijven de verhoudingen meer dan hartelijk.

Vertrouwen

Ondernemers die bij ons hun telecomdiensten afnemen, kunnen de komende twee jaren in ieder geval en zoals te doen gebruikelijk blijven vertrouwen op de uitstekende netwerkkwaliteit van KPN.

Lees meer over de samenwerking tussen Belcentrale en KPN 

Link naar Telegraaf-artikel over samenwerking Belcentrale met KPN