Verleden kopte Telecompaper met een artikel over de voorkeur van consumenten als het gaat om contact met helpdesks. In tegenstelling tot wat u wellicht vermoedt, is de telefonische helpdesk onbetwist nummer 1, gevolgd door e-mail social media en chat-apps. Belcentrale biedt met haar eenvoudig werkende maar zeer complete VoIP-toepassingen dé oplossing voor elk bedrijf dat haar klanten telefonisch goed van dienst wil zijn.

Uitkomsten onderzoek

Via het Consumer Insights Panel deed Telecompaper onderzoek naar de voorkeur van consumenten van mogelijkheden om met de mobiele provider in contact te komen. Dit onderzoek werd ook al in 2017 uitgevoerd. En ondanks de opmars van klantenservice via Whats-app zijn er weinig verschillen: 56 procent gaf aan bij voorkeur telefonisch contact te willen hebben. 34  procent van de ondervraagden wil graag via e-mail contact.

Bereikbaarheid is klanttevredenheid

Voor bedrijven met een klantenservice is goede bereikbaarheid dus top-prioriteit. Klinkt wellicht als een open deur. Maar hoe vaak komt het niet voor dat u eerst in de wacht hangt en dan vervolgens de verbinding wordt verbroken. Funest voor uw klanttevredenheid natuurlijk. Dat kan beter, en het is niet eens moeilijk.

Mogelijkheden van VoIP

Met een VoIP-centrale, een moderne telefooncentrale in de cloud, biedt Belcentrale bedrijven met een klantenservice heel veel mogelijkheden. Denk aan een keuzemenu om klanten alvast bij de juiste afdeling te laten uitkomen. Vervolgens kan hieraan weer een wachtrij worden gekoppeld. Gedurende de wachttijd kan de pbx-centrale muziek afspelen, een andere meer oplossingsgerichte optie is om te verwijzen naar de veelgestelde vragen op een website. Of om melding te maken van de momenten dat de klantenservice beter bereikbaar is.

Meten is weten

Kiest u om gebruik te maken van de wachtrij functie, dan is het tevens mogelijk om hieraan een monitoring systeem te koppelen. Zo heeft een manager, die overigens ook met gesprekken kan meeluisteren, in een oogopslag overzicht van het aantal gesprekken in de wacht, de duur van de gesprekken en het aantal gesprekken dat per agent is afgerond. Meten is weten en op basis van deze statistieken kan goed worden (bij)gestuurd in geval van drukte. Bij drukte is het overigens  mogelijk om een onbeperkt aantal extra extensies toe te voegen aan de VoIP centrale. En is de drukte voorbij, dan zijn deze net zo makkelijk weer af te melden.

Meer informatie

Uw klantenservice technisch gezien naar een hoger plan tillen? Een demonstratie van de mogelijkheden of een keertje een bezoek brengen aan onze eigen klantenservice in hartje Rotterdam? Een telefoontje volstaat: 088 – 333 444 6.