KPN heeft aangegeven te stoppen met ISDN. Twintig jaar geleden was ISDN dé manier wat betreft bereikbaarheid voor bedrijven. Tegenwoordig wordt ISDN steeds minder gebruikt en zijn er goedkopere technieken zoals VoIP. Het uitfaseren van ISDN is in volle gang. Maar er zijn nog steeds organisaties die nog niet over zijn gestapt en dat heeft consequenties.

KPN stopt met ISDN op 1 september 2019

KPN heeft dat zij stoppen met enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN op 1 september 2019. Dit betekent dat u een alternatief moet vinden voor uw telefonie. VoIP (internet telefonie) heeft zich bewezen als gelijkwaardige vervanger. Het systeem is goedkoper en flexibeler. De voordelen van VoIP zijn duidelijk, dit hebben we meerdere keren aangegeven in onze blogs.

Alle voordelen van VoIP op een rijtje

Voordeel 1: bellen via de cloud
Voordeel 2: timing is everything
Voordeel 3: veel vliegen in een klap
Voordeel 4: tijdsintervallen
Voordeel 5: telefoonnummer als marketingtool
Voordeel 6: opnemen van gesprekken

Het verdwijnen van ISDN heeft niet alleen invloed op uw telefonie

Niet alleen uw telefoon stopt met rinkelen op 1 september 2019. Ook uw alarmerings- en PIN-systemen zullen stoppen met werken. Veel apparaten zoals toegangsbeheer en deurintercom maken nog gebruik van ISDN. Dit betekent dat niets meer gaat werken na 1 september. Het is daarom van belang om goed advies in te winnen voor uw organisatie.

Toch nog gebruik maken van ISDN?

Wilt u alsnog gebruiken maken van uw ISDN-centrale en uw huidige toestellen behouden? We plaatsen dan een apparaat van Bintec. We digitaliseren de ISDN-centrale voor een groot deel en hierbij wordt de verbinding naar Belcentrale wel digitaal. Onlangs hebben onze technische adviseurs een Bintec ‘advanced’ training gehad waarbij ze hebben geleerd hoe ze kunnen troubleshouten op dit apparaat. Zo kunnen onze medewerkers u vakkundig verder op weg helpen.

Meer informatie?

Neem contact op via 088 333 4446 of mail naar support@belcentrale.nl. Daarnaast organiseren we op elke donderdag een inloopochtend. U bent van harte welkom op ons kantoor aan de Westblaak te Rotterdam. Onze vakkundige medewerkers geven u graag advies.