Aankomende september zal het gedaan zijn met de verbinding van ISDN die al jarenlang toegang biedt tot internet en telefonie. Het inmiddels zwaar verouderde ISDN zal dan voorgoed verleden tijd worden. Naar schatting blijkt dat 50.000 bedrijven niet bereikbaar zijn per september en dit heeft grote consequenties.

ISDN stopt, wat gaat er veranderen?

ISDN bestaat al sinds de jaren 90. De techniek werd populair vanwege betrouwbare telefoonverbindingen en goede kwaliteit. ISDN stopt per 1 september 2019. Dit betekent dat KPN en haar partners stoppen met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN op 1 september 2019.

‘Uit de lucht’

Wanneer bedrijven dit niet voor september hebben geregeld, ligt niet alleen de telefoon maar ook pinapparaten, alarmsystemen en zelfs de lift eruit. Maar denk ook aan andere diensten die via een ISDN-lijn lopen zoals bijvoorbeeld een fax maar ook toegangsbeheer en een deurintercom. Zonder aanpassingen bent u niet langer bereikbaar en ‘uit de lucht’. Het is een kleine investering van tijd, maar het is wel eentje die gewoon nodig is.

VoIP in plaats van ISDN

De techniek achter ISDN is sterk verouderd en inmiddels ingehaald door VoIP, Voice over IP. Dit wordt ook wel internettelefonie, bellen via internet, VoIP bellen of internetbellen genoemd. Bellen via het internet is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN. Met VoIP heeft u functionaliteiten zoals doorschakelingen of  voicemail, kunt u meer gelijktijdige gesprekken voeren en heeft u minder bekabeling op kantoor.

De voordelen van VoIP op een rijtje

Voordeel 1: bellen via de cloud
Voordeel 2: timing is everything
Voordeel 3: veel vliegen in een klap
Voordeel 4: tijdsintervallen
Voordeel 5: telefoonnummer als marketingtool
Voordeel 6: opnemen van gesprekken

Meer weten?

Neem contact op via 088 333 4446 of mail naar support@belcentrale.nl. Daarnaast organiseren we op elke donderdag een inloopochtend. U bent van harte welkom op ons kantoor aan de Westblaak te Rotterdam. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies.