Inmiddels hebben we Pasen en Koningsdag gehad, maar er komt nog een lang weekend met Hemelvaart en een Pinksterweekend van drie dagen. Veel mensen koppelen er nog een paar extra dagen aan vast. Staat de telefoon op uw bureau dan gewoon weer te rinkelen? Vergeet dan niet om uw belplan aan te passen zodat u ongestoord van de feestdagen kunt genieten.

Bent u aan- of afwezig?

Een groot voordeel van een VoIP-centrale is dat u van tevoren kunt instellen wat er op vrije dagen moet gebeuren met inkomende telefoontjes. Het is per toestel aan te passen. Handig, want zo zullen er mensen vrij zijn op 31 mei, de dag tussen Hemelvaartsdag en het weekend, terwijl anderen juist wel werken. Wanneer u afwezig bent, kunt u ervoor kiezen om de telefoon over te laten gaan of u kunt de oproep terecht laten komen die wel aan het werk is. De oproep wordt dan doorgeschakeld naar een mobiel nummer. Het is klantvriendelijk en het is beter voor de eigen organisatie om inkomende gesprekken te beantwoorden.

Belplan

Het organiseren van inkomende oproepen, dat kunt u doen met het Belplan. Het belplan kan overigens ook worden ingesteld voor situaties bij aanwezigheid. Wat gebeurt er met een oproep als iemand even van zijn plek is? Dan kunt u ervoor kiezen om ofwel het toestel door te laten schakelen naar een collega, mobiel nummer of de voicemail te laten inspreken. Wist u dat u via uw belplan ook een voicemailboodschap kunt koppelen aan uw extensies? U kunt zelf deze boodschap inspreken of gebruik maken van een professionele stem.

Wijzig uw belplan

In het control panel ‘Mijn Belcentrale’, vindt u onder het kopje Centrale de mogelijkheid om het belplan in te stellen per extensie. Zie hieronder een beschrijving hoe u een tijdsintervallen kunt instellen.

1. Log in op het control panel
2. Kies voor Centrale, Belplan en klik op Belplan bekijken
3. Selecteer de extensie waar u het tijdsinterval wilt instellen
4. Kies voor ‘Openingstijden’
5. Voeg een beschrijving toe, geef de tijdstippen aan die van toepassing zijn
6. Sla deze intervallen op door rechtsonder op ‘Alle wijzigingen opslaan’ te klikken

Openingstijden
Er liggen nog een paar feestdagen in het verschiet. Hieronder een handig overzicht van de dagen waarvoor u uw telefonie wilt aanpassen.

  • Hemelvaartsdag – donderdag 30 mei
  • Eerste Pinksterdag – zondag 9 juni
  • Tweede Pinksterdag – maandag 10 juni
  • Eerste Kerstdag – woensdag 25 december
  • Tweede Kerstdag – donderdag 26 december
  • Oudejaarsdag – dinsdag 31 december
  • Nieuwjaarsdag – woensdag 1 januari 2020

Komt u er niet helemaal uit?

Geen enkel probleem. Onze collega’s van Support staan klaar om u verder op weg te helpen.  Bel met 088 333 444 6 (keuze 2) of stuur een mail naar support@belcentrale.nl.