Van 12 tot en met 18 september wordt de jubileumeditie van het KLM Open gespeeld op The International in Amsterdam. De 100ste editie vindt plaats en de organisatie belooft een zeer speciale editie met een bijzonder spelersveld en veel extra activiteiten en entertainment voor het publiek. Belcentrale levert ook een bijdrage aan het oudste internationale sporttoernooi van Nederland.

Het realiseren van een groot evenement vergt veel voorbereidingstijd en organisatievermogen. KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports. Voor de internet-infrastructuur en bereikbaarheid maakt de organisator gebruik van de diensten van het Rotterdamse bedrijf Aerea. Aerea Networks is specialist in het aanleggen van tijdelijke (mobiele) internet infrastructuur tijdens grote internationale sportevenementen, zoals het WK Beachvolleybal in 2015 en het ASP World Surf Tour in Santa Cruz.

Aerea Networks verzorgt meestal een combinatie van mobiele hotspots voor het publiek en de volledige ‘connectivity’ voor live feeds. Indien nodig wordt er tijdelijk glasvezelverbindingen aangelegd. Het Rotterdamse bedrijf doet dit sinds 2011. Ook leveren ze telefoonverbindingen voor de toernooiorganisatie. Hierbij maken ze gebruik van de VoIP- diensten en tijdelijk inzetbare nummers van Belcentrale.

Het nummerblok staat bij Belcentrale gereserveerd en tijdens KLM Open kan de organisatie een maandlang gebruik maken van de nummers. Dankzij de technieken van VoIP wordt de telefooncentrale in de cloud geactiveerd. Belcentrale biedt hiervoor een scherp tarief en houdt de nummers, die jaar op jaar opnieuw gebruikt worden, voor de organisatie beschikbaar zodat ze daadwerkelijk bereikbaar zijn tijdens het toernooi. Verder hoeven ze alleen voor één maand te betalen in plaats van een jaar. Hierdoor maakt de organisatie niet het hele jaar door kosten voor een dienst die ze maar één maand gebruiken.

Wilt u meer weten over de oplossingen die we u kunnen bieden op tijdelijke locaties en evenementen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers op de supportafdeling. We zijn aanwezig op maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 17:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.