Een back-up is altijd een goed plan. Computers kunnen er zomaar mee ophouden of crashen en voordat u weet zijn alle belangrijke bestanden weg. In de datawereld kan een back-up uw bedrijf redden. Belcentrale zet de 5 redenen op een rijtje waarom een back-up zo belangrijk is

1. Het kan leiden tot grote schade

De primaire bedrijfsprocessen kunnen in het ergste geval bij het verlies van bedrijfsdata stil te komen te liggen. Dit kan leiden tot grote schade. Als de back-ups niet voldoen en uw bedrijf niet goed functioneert, kan dit betekenen dat het bedrijf stil komt te liggen. Met een goede back-up kunt u alle gegevens terughalen, dan verliest u ook geen tijd en geld.

2. Fouten zijn menselijk

Iedereen maakt fouten en dit gebeurt vaker dan u denkt. Bij het downloaden van een bestand een virus binnenhalen of misleid worden door een phishingmail. Behalve virussen kan het ook zijn dat belangrijke data per ongeluk gewist wordt. Het kan iedereen gebeuren. Los dit eenvoudig op door vaak een back-up te maken.

3. Belastingen en controles

Alle ondernemingen zijn verplicht om archieven bij te houden met bedrijfsdata. Dit is vaak voor de Belastingendienst maar ook voor andere bestuurlijke zaken. Een back-up op de computer is vaak niet voldoende. Als een back-up ergens anders wordt bewaard, dan is het pas echt veilig. Als er iets misgaat, heeft u altijd de juiste bestanden om op terug te vallen.

4. Impact van aanvallen beperken

Met alle data die inmiddels ook beschikbaar is, groeit het aantal cybercriminelen die inzien dat er geld van te halen. Data stelen of (tijdelijk) gijzelen en in ruil voor geld weer beschikbaar maken. Het is een lucratieve business geworden. Organisaties die hun bescherming of onvoldoende op orde hebben, daar gaan ze als eerste op af. Een plan voor een back-up kan de impact van een aanval beperken en voorkomen dat waardevolle data verloren gaat.

5. Systemen falen

Hardware, machines en andere systemen kunnen falen. Soms vertonen ze kuren maar ze kunnen er ook gewoon mee ophouden. En natuurlijk altijd op een moment dat het niet goed uitkomt. Hoeveel u ook uitgeeft aan technologie, geen oplossing is perfect. Juist daarom is het ontzettend belangrijk om een goede back-up te hebben waar u terug op kunt vallen.

Onze oplossing

We kunnen aanvallen, rampen, technische falen van systemen of menselijke fouten niet altijd voorkomen. Maar u kunt wel uw bedrijf beschermen van kostbaar dataverlies. Onze oplossing? Dat is Acronis Back-up. Met de back-up van Acronis wordt alles goed beschermd en verliest u geen data meer door synchronisatiefouten, het overschrijven van data, brand of diefstal. Beheer uw data op verschillende apparaten via één centrale console, beheer en monitor alle activiteiten en stel met een paar clicks een compleet back-up schema in. Acronis Back-up biedt ’s werelds eenvoudigste en snelste gegevensbescherming. Het is dé oplossing om uw bedrijfsdata te beschermen.