In 2017 kondigde KPN de maatregel aan om ISDN op 1 september 2019 volledig te schrappen. Inmiddels zijn er snellere verbindingen zoals glasvezel en breedband waardoor ISDN overbodig is. Ondernemers moeten voor 1 januari 2020 overgestapt zijn naar een toekomstbestendig alternatief.

KPN stoot het netwerk sinds 1 september geleidelijk per regio af. Maar ondernemers hoeven zich geen zorgen te maken over onbereikbaarheid, Belcentrale biedt een tijdelijke noodoplossing. Echter, is het wel nodig om naar een toekomstbestendig alternatief te gaan. Op 1 januari 2020 moeten namelijk alle ondernemers weg zijn van de ISDN.

Voor veel bedrijven biedt het oude ISDN nog altijd uitkomst. De techniek wordt niet alleen toegepast om bereikbaar te zijn voor klanten, maar ook voor alarmsystemen, faxen en pinapparaten. Veel MKB’ers komen met vernieuwingen pas laat in actie. Want als alles nog goed werkt, waarom veranderingen doorvoeren?

VoIP is het betere alternatief

VoIP staat voor Voice over IP, oftewel bellen via het internet. Hiervoor heeft u geen vaste ISDN centrale meer nodig, omdat deze centrale zich in het internet vindt. Uw centrale is altijd up-to-date, VoIP bellen is voordeliger, zowel nationaal als internationaal en u heeft veel mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig uitbreiden met modules zoals openingstijden, voicemail en keuzemenu’s. Ook bent u altijd bereikbaar. Waar u ook bent. Uw telefoonnummer is niet aan een vaste locatie gebonden. U kunt zelfs uit Portugal bellen, mits u een internetverbinding heeft. Ontdek de 5 redenen om over te stappen naar VoIP.

Uitfasering bijna afgerond

We hebben complexe situaties gehad waardoor we meer tijd nodig hebben gehad om onze klanten over te zetten. Nu is de uitfasering bijna afgerond. Klanten die uitstel hebben gehad, zijn nu ook bijna allemaal om. Hier zijn we uiteraard blij mee, maar toch zijn aantal bedrijven nog niet overgestapt. Dit is zorgelijk, want op 1 januari 2019 moeten echt alle ondernemers weg zijn van de ISDN! Stap daarom snel over naar toekomstbestendig alternatief.