Het thuiswerken is inmiddels niet meer weg te denken. Net als samenwerken op een afstand. Bij thuiswerken en samenwerken hoort ook veilig werken. Een beveiligde verbinding tussen laptop van de medewerker en het bedrijfsnetwerk. En is uw laptop ook voorzien van een goede en up-to-date antivirusprogramma voor bescherming tegen virussen en malware?

Werk veilig online

Maak gebruik van een vertrouwd en beveiligde (wifi)netwerk. Dat is een vertrouwd netwerk, in tegenstelling tot open wifi netwerken. Maak zoveel mogelijk gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) voor toegang tot uw bedrijfsnetwerk en sterke wachtwoorden. Kijk uit voor phishingmails, blijf regelmatig updates installeren en zorg voor een betrouwbare beveiligingssoftware.

Kijk uit voor corona-phishing

Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt voor phishingmails en valse e-mails rondom het coronavirus. Ze zeggen het volgende hierover: “Het is bekend dat criminelen gebruikmaken van de huidige ontwikkelingen door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware”. Houd rekening met een mogelijke toename van meldingen omtrent phishingmails en valse e-mails. Het advies luidt dan ook: “Klik niet op links in e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten die u niet verwacht of van een onbekende afzender zijn”.

Blijf updaten!

Het updaten van uw software is één van de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om veilig te blijven. Hierbij gaat het niet alleen om het besturingssysteem van uw computeren, maar ook het updaten van alle software en applicaties die u gebruikt. Door regelmatig te updaten worden gaten in het besturingssystemen en software gedicht, waarmee een cybercrimineel u kunt hacken.

Werk met bekroonde beveiligingstoepassingen

Het beveiligen van uw netwerk, pc’s en al uw waardevolle bestanden en gegevens is heel belangrijk. Tel daarbij op dat het noodzakelijk is om uw organisatie tegen cybercriminelen (phishing, ransomware en spyware) te beschermen. Belcentrale werkt met de bekroonde beveiligingstoepassingen van Kaspersky Lab. Kaspersky Antivirus 2020 biedt de meest essentiële beveiliging voor uw pc.

Wij helpen u graag verder

Bel 088 333 4446 of mail naar support@belcentrale.nl. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur, op vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 uur. Onze specialisten staan u graag te woord.