U ziet het waarschijnlijk vaak voorbij komen, de zogenaamde ‘cloud’. Zo bieden diverse bedrijven een online cloud service aan of clouddiensten. Maar wat is het en hoe werkt het?

Wat is de cloud?

Zelfs wanneer u niet bewust gebruik maakt van de cloud, is de kans groot dat u al in aanraking bent gekomen met de technologie. We spreken van de cloud wanneer u data raadpleegt die niet op uw computer staat. Via het internet bent u verbonden met een server, waarna u alle nodige data en software kunt bekijken en gebruiken. Google Drive en OneDrive zijn een paar voorbeelden hiervan. U kunt altijd en overal werken, zoals onderweg, thuis en op de zaak. Uw bedrijfsdata, bestanden, processen en programma’s heeft u binnen handbereik op computer, laptop of tablet. Het geeft een boost aan uw productiviteit. En u kunt efficiënt samenwerken met collega’s. Dat is ook nog eens kostenbesparend. Werk met uw collega’s samen aan documenten of presentaties. Welkom in de cloud.

Voordelen van de cloud

  • Vanaf elk apparaat zijn uw bestanden beschikbaar
  • Meerdere apparaten zijn met elkaar te synchroniseren
  • Bij een brand of inbraak zijn de gegevens veilig

Onze oplossingen waarmee u online kunt werken in de cloud

Office365
Het programma Office 365 is aanrader voor efficiënt werken in de cloud. U heeft altijd en overal toegang tot u bestanden. En u werkt makkelijk samen met collega’s aan projecten, bestanden en presentaties. Bovendien beschikt u over de meest up-to-date versie. Daarbij maakt het niet uit of u met een Windows-, iOS®- of Android™ apparaat werkt. Met Office 365 kunt u gebruik maken van programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel.

Skype for Business
Snel en doeltreffend communiceren, dat kan met Skype for Business. Met deze unieke cloud dienst heeft u de mogelijkheid om Skype online te gebruiken als volwaardig telefooncentrale in de cloud. U kunt met uw Skype-account naar vaste en mobiele nummers kunt bellen. Bellen en gebeld worden, zoals u gewend bent. U beschikt over alle moderne communicatietools op één digitaal platform. Van real-time beschikbaarheid, chat, telefonie tot desktop-sharing en bestandsoverdracht.

Windows Cloud Desktop
Met Windows Cloud Desktop krijgt u een werkplaats die vanaf elk apparaat toegankelijk is. U heeft altijd uw eigen desktop met dezelfde data en applicaties, waar u ook zich bevindt. Op kantoor, thuis, een hotel of een klantlocatie. Waar en wanneer u maar wilt, u heeft altijd toegang tot uw computer. Medewerkers kunnen eenvoudig op een andere locatie aan de slag binnen een beveiligde omgeving.

We vertellen u graag meer

Bel 088 333 4446 of mail  support@belcentrale.nl. Onze helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur, op vrijdag van 9:00 uur tot 16:30 uur. Onze specialisten staan u graag te woord.