In onze vorige blog gaven we aan dat het ook belangrijk is om zakelijke smartphones te beveiligen. Maar ook dat het van belang is om een online back-up te maken. Heeft u er al aan gedacht om een telefoonback-up te maken? Maak een back-up binnen enkele minuten.

Uw telefoon staat vol met belangrijke gegevens. Op mobiele telefoons voor zakelijk gebruik staan gegevens die voor u én het bedrijf van waarde zijn. Gaat uw toestel kapot? Dan bent u al uw documenten kwijt. Ontzettend zonde, maar u kunt iets doen. Maak een telefoonback-up en zorg ervoor dat u altijd werkt in de cloud. Niet alleen voor een back-up, maar ook voor opslag.

Gebruikt u en uw organisatie al Office 365? Dan weet u vast dat alle documenten in de cloud staan opgeslagen. Deze documenten zijn via verschillende manieren te benaderen, uw laptop of tablet bijvoorbeeld. Zelfs op uw mobiele telefoon heeft u toegang tot alle documenten en u kunt dit eenvoudig aanpassen op uw telefoon. Vervolgens bewaart u waarschijnlijk belangrijke documenten of foto’s op uw telefoons. Hierdoor is het belangrijk om een back-up te maken. Dit verschilt per soort telefoon.

Apple iPhone

Een back-up maken op uw iPhone kan op twee manieren, via iCloud of via iTunes. Via iCloud gaat dit automatisch en u heeft 5 GB ruimte. Via iTunes is het een ander verhaal. Dit doet u namelijk handmatig en de opslagcapaciteit is afhankelijk van het apparaat waarop u de back-up doet.

Zakelijke documenten op een mobiele telefoon heeft niet zoveel opslagcapaciteit nodig. Ga voor eenvoudig en maak een back-up via de iCloud. Dit doet u als volgt:

– Ga naar instelling op uw smartphone
– Klik op uw naam (Apple ID)
– Klik op iCloud en log in als het nodig is
– Klik op iCloud-reservekopie en zet dit aan. Als het groen is, staat het aan. Zodra het groen is, kunt u handmatig een reserve kopie maken. Als uw iPhone verbonden is met het Wi-Fi netwerk en wordt opgeladen, maakt uw telefoon automatisch een reservekopie. Dit kost geen MB’s, omdat het verbonden is via Wi-Fi.

Android back-up

Het maken van een back-up voor een Android toestel, gaat net zo makkelijk als bij een iPhone. Uw Android toestel is gelinkt aan uw Google-account en uw telefoon zal een opslag maken op uw Google Drive.

– Ga naar de Instellingen-app op uw Android-smartphone
– Scroll naar beneden en druk op ‘Back-up maken en terugzetten’
– Klik vervolgens op ‘Back-up mijn gegevens’. Het kan zijn dat de optie onder een ander menu staat, dit verschilt per telefoonfabrikant.
– Zorg ervoor dat het schakelaartje achter ‘Back-up maken op Google Drive’ is ingeschakeld. Heeft u de bovenstaande stappen gevolgd, dan wordt automatisch regelmatig een reservekopie van uw gegevens gemaakt. In hetzelfde scherm ziet u ook van welk Google-account een back-up wordt gemaakt. Als u erop klikt, dan kunt u uw account wijzigen of een nieuw account toevoegen.

Mobiel van Belcentrale

Wist u al dat Belcentrale ook mobiele telefonie aanbiedt? Uiteraard maken we onze mobiele telefonie zo goedkoop en overzichtelijk mogelijk. Alle abonnementen bestaan uit onbeperkt bellen en sms’en. U kiest zelf welke databundel het beste past bij uw verbruik. Zo heeft u altijd een abonnement dat bij u past. Wat ook leuk is dat het maandelijks opzegbaar is!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met onze klantenservice. Bel 088 333 44 46 of mail naar support@belcentrale.nl. We helpen u graag verder!