Internet, we gebruiken het vaak. We kunnen eigenlijk niet meer zonder. Een goede en veilige internetverbinding is essentieel voor het functioneren van bijna iedere onderneming. Het internet wordt gebruikt om met klanten te communiceren, voor de administratie en voor het verkopen en/of diensten. Internet is belangrijk en het gebruik wordt steeds intensiever. Dat is natuurlijk al een reden om te kijken naar glasvezel.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een vezel, zo dun als een haar, gemaakt van een speciaal soort glas. Er kan licht door heen en door glazen vezels kan data, vertaald in laserlicht, extreem snel worden verstuurd. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. U kunt het vergelijken met morsecode, waarbij informatie wordt overgebracht door middel van korte en lange signalen. Het glasvezelnetwerk heef teen enorm capaciteit waardoor het moeiteloos grote hoeveelheden data aankan.

Glasvezel is sneller dan het licht

Het is razendsnel. Een wereld gaat voor u open als u overstapt naar glasvezel. De bandbreedte is symmetrisch, dit houdt in dat het uploaden net zo snel gaat als downloaden. Daarom is glasvezel een aanrader voor alle ondernemingen. Ook maakt het niet uit hoeveel mensen gebruik maken van het internet. De snelheid blijft gelijk, waardoor algemene bedrijfsprocessen kunnen steeds sneller en beter worden uitgevoerd. Er zijn geen limieten en in de toekomst kan glas met glasvezel nog een hogere snelheid worden behaald.

Moeiteloos in de cloud

Stelt u eens voor. U bent bezig met een enorm belangrijk project en er moeten deadlines behaald worden. Dan is signaalverlies uw vijand. Radiogolven, corrosie, elektriciteitsstoten en zelfs slecht weer kunnen signaalverlies veroorzaken bij DSL- en kabelverbindingen. Kies voor zakelijk glasvezel van Belcentrale. Uw problemen zijn verleden tijd. Glasvezel is namelijk ongevoelig voor storingen en vertragingen. Ga voor stabiele verbinding met een zo hoog mogelijk uptime. Zorg ervoor dat uw onderneming altijd online is.

Klaar voor de toekomst

De cloud is de toekomst. Internet, telefonie, online back-up, pintransacties, videoconferencing en meer. Glasvezel kan alles aan, zonder storingen, onderbrekingen of vertragingen. Iedereen binnen uw organisatie kan ongehinderd in een hoog tempo gewenste (online) werkzaamheden verrichten. Dit is ook nodig, het internetgebruik zal alleen maar toenemen. We versturen en ontvangen steeds grotere hoeveelheden data en daarnaast hebben steeds meer toepassingen. Ook willen we zoveel mogelijk applicaties tegelijk laten draaien. Internet van de hoogste kwaliteit is een must en glasvezel is daar helemaal klaar voor. Zelfs als we nog meer en nog sneller willen. De mogelijkheden zijn eindeloos. U bent klaar voor de toekomst met Zakelijk Glasvezel van Belcentrale.