Fax over IP (FoIP)

Fax over IP (FoIP)

Knowledge Base » Handleidingen » Telefooncentrale » Fax over IP (FoIP)

Met de dienst Fax over Internet Protocol (FoIP) kunt u uw faxverkeer volledig digitaliseren. Zowel inkomend als uitgaand faxverkeer gaan voortaan niet meer via het faxapparaat, maar via uw e-mailbox, ongeacht op welke locatie u zich bevindt. Met een FoIP-extensie kunt u nog steeds gebruik blijven maken van het traditionele faxplatform, alleen dan op een moderne manier.

Inkomende faxberichten

Een inkomend faxbericht wordt als voorheen naar uw faxnummer verstuurd, ongeacht of de afzender ook gebruik maakt van FoIP of nog een traditioneel faxapparaat gebruikt. Het faxbericht wordt ontvangen door onze server en omgezet in een .pdf-bestand. Dit bestand wordt vervolgens als bijlage naar het e-mailadres verstuurd dat u in het control panel kunt aanpassen. Deze e-mail bevat naast de verzonden bijlage ook het telefoonnummer van de afzender en het tijdstip van ontvangen. Overigens worden inkomende faxberichten gefilterd door onze anti-spam beveiliging, zodat u geen ongewenste berichten ontvangt.

Uitgaande faxberichten

Om uitgaand te kunnen faxen, kunt u het bericht als bijlage e-mailen naar onze server, die het vervolgens zal omzetten in een traditioneel, analoog faxsignaal. Om te kunnen e-mailen naar onze server, moet uw e-mailadres wel worden geaccepteerd door onze server. De te accepteren e-mailadressen kunt u doorgeven aan onze support-afdeling via het telefoonnummer 088 333 444 6 (optie 2) of het e-mailadres support@belcentrale.nl. De volgende gegevens kunt u invoeren bij het opstellen van een nieuwe e-mail aan onze server:

Aan

fax@pbx14.belcentrale.nl

Onderwerp

Het telefoonnummer van de ontvanger(s) waarnaar u het faxbericht wilt verzenden. Als u meerdere ontvangers wilt instellen, kunt u deze scheiden door middel van het puntkomma-teken (;). Bijvoorbeeld: 0883334446;0883334447.

Bijlage

Het document dat u wilt verzenden naar de ontvanger(s).

De volgende vereisten worden gesteld aan de bijlagen en de e-mail:

Bestandsextensie

.tif, .jpg of .pdf

Maximale grootte

10 MB (totaal)

Maximaal aantal pagina’s

10 pagina’s

Maximaal aantal bijlagen

5 bestanden

Maximaal aantal ontvangers

5 ontvangers

Nadat u via e-mail en onze server een faxbericht heeft verzonden, moet u deze ook nog bevestigen. Zodra onze server uw bericht heeft ontvangen en geaccepteerd, verzendt deze een e-mail naar uw e-mailadres met daarin een bevestigingslink. Wanneer u daar op klikt, wordt het faxbericht bevestigd en zal het bericht zo spoedig mogelijk worden verzonden.