De firewall instellen

Knowledge Base » Troubleshooting » De firewall instellen

Op sommige internetverbindingen zijn restricties van toepassing die uw verbinding beveiligen. Dit wordt in het modem of de router geregeld via de firewall. In de firewall kunt u uitzonderingen toevoegen die bepaald dataverkeer toestaan, in plaats van dit te blokkeren. Voor VoIP verkeer zijn de volgende instellingen van toepassing:

Poort 5060
Protocol TCP en UDP
Poort 10.000 tot en met 20.000
Protocol UDP

In sommige firewalls zijn deze instellingen reeds samengevat onder de naam Session Initiation Protocol (SIP).