Welke poorten moeten er opengezet worden voor VoIP telefonie?

Welke poorten moeten er opengezet worden voor VoIP telefonie?

Knowledge Base » Troubleshooting » Welke poorten moeten er opengezet worden voor VoIP telefonie?

Poorten

In sommige gevallen worden de poorten voor VoIP telefonie geblokkeerd op uw modem / router. Hierdoor mislukt de registratie van uw toestel.
Om de registratie tot stand te laten komen dienen er poorten te worden geopend op uw modem / router.

SIP: 5060 / TCP
SIP: 5060 / UDP
RTP: 10000 – 20000 / UDP

Mislukt de registratie en heeft u geen internet van Belcentrale?

Dan kan het zo zijn dat uw externe IP adres geblokkeerd wordt op ons netwerk. U kunt uw IP adres eenvouding toevoegen, in uw Belcentrale Control Panel op mijn.belcentrale.nl

Zie ook het artikel ‘Hoe kan ik mijn IP adres whitelisten op mijn Belcentrale Control Panel?’ voor meer informatie.